Anonymous attends UNTOLD: mesaj pe site-ul ctpCJ.ro

Site-ul Companiei de Transporturi Cluj ctpcj.ro a fost spart în prima zi de UNTOLD de către Anonplus, organizația responsabilă de rețeaua socială a mișcării Anonymous.

Anonymous este un concept care a luat naștere în 2003 pe site-ul 4chan.org:  într-o societate anarhică, comunitatea userilor luptă pentru libertatea internetului, pusă în pericol de oculta și corporațiile mondiale. În 2008 au organizat un protest împotriva Bisericii Scientologice din Los Angeles (v. imaginea; sursă: Wikipedia)

Anonymous_at_Scientology_in_Los_Angeles

Membrii acestei grupări (greșit asociată doar cu un grup de hackeri) poartă când ies în public masca Guy Fawkes popularizată de filmul și banda desenată V for Vendetta. Masca portretizează o față albă cu mustață mare, îndreptată în sus la ambele capete, un zâmbet subtil, obrajii roșii și o barbă subțire verticală și ascuțită.

DIICOT anunța, în urma unei acțiuni de amploare din luna mai 2012, anihilarea grupării de hackeri autointitulată Anonymous România. Mesajul pus pe site-ul ctp revendică acțiunea ca fiind opera celor de la AnonPlus, urmată de un link spre chatul lor și mesajul: AnonPlus puts offline sites that actively contribute to the control of the mases from the corrupt, that by manipulating information and opinions create false realities: this is censorship!

Probabil că n-au reușit să spargă altceva, ori poate vreunul din membrii grupării se va fi enervat așteptând prea mult în vreo stație? Transportul în comun nu a fost afectat, mijloacele de transport ale CTP circulând normal.

Pentru perioada festivalului, CTP a mărit numărul de autobuze, suspendând liniile de tramvai 101 și 102 și deviind rutele de bus 30 – Untold și M26,  pe 21 prelungind programul și pe timpul nopții. De asemenea, toate secțiile spitalelor din Cluj-Napoca au ținut libere 80% din paturi, amânând internările până după festival, ori direcționându-le spre spitalele localităților de domiciliu ale pacienților.

Reclame

3 gânduri despre &8222;Anonymous attends UNTOLD: mesaj pe site-ul ctpCJ.ro&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s